Plocka ut allt

Igår var det tävlingspremiär. 
8 pass löpning sedan 6 december - inte mycket att komma med, men jag klämde in två intervallpass och lite fart mot slutet, 2st 5x60/60 och fartlek på ett 7 km-pass.

Och hur jag lyckades komma i form på det låter jag någon annan svara på, ingen aning?!
Har haft en motivationssvacka som heter duga på sista tiden och passen har vissa dagar inte blivit av. Första gången den känslan smyger sig på sedan 2011. 
Främst är det skadorna som fått mig att tappa modet. Men sedan jag började gå till MedicRehab har allt vänt, snart helt smärtfri och det var längesen sist!

Jag såg täten dra iväg och 3 tjejer med högre fart försvann direkt i varsitt tempo. Vi låg istället 3 damer tillsammans längst bak och jag var nöjd med klunga i den tuffa vinden - låg tätt i rygg, nästan flåsade dem i nacken. Öppnade första km på 04:15 och kände mig nöjd!
IKHP-damen gjorde ett ryck vid 2 km och jag gick lätt med. Fortsatte ligga tätt i nacken tills uppförslutningen vid Jordbron in mot stan började då IKHP-damen visade sitt lätta steg och försvann.
Försökte inte tappa modet utan tänkte teknik och så fort det blev platt igen såg jag att jag knappade in.

Tänkte första ligga i rygg för jag visste att jag tar henne i en spurt alla dagar i veckan. Men väl nere vid "Bryggan" var det lite folk som hejade och då vaknade tävlingsdjävulen och jag ökade markant. 
Hon tappade direkt och jag tänkte "max 800 m kvar" benen gick av sig själv och jag kände hur mjölksyran sprutade i hela kroppen. Med 50 m till mål började jag må ofattbart illa och hade puls på 196 (ca 95%) tvärstöp vid mål och spydde luft, tur i oturen att jag bara hade ätit en banan o lite fil till frukost!

Fattar fortfarande inte vad jag fick krafterna ifrån på slutet och att jag snittade 4:20-fart trots att jag såg på klockan att jag var nere på 5:00 i backen...
Sköt att se att det går åt rätt håll!

Jag är på gång! Får jag vara skadefri är 44 min snart ett minne blott!


/A 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback