Bokrea

Köpte Malin Ewerlöfs löparbok idag. 45 kr på Akademibokhandeln. Det var överkomligt tyckte jag.

Absolut inget emot Malin Ewerlöf – men har blivit lite anti alla dessa löparböcker som duggar tätt på marknaden, men ska det vara nån så ska den innehålla tyngd, tex att man vunnit EM-silver eller Stockholm Marathon (!).

Jag har även den mera old school-varianten hemma på sängbordet och det duger alldeles utmärkt -Ola Liss och Anders Gärderud. Sen är det inte utan viss skepsis jag nämner det sista namnet. Men det ryktet behöver vi inte djupdyka i här.

För övrigt har jag löparboksallergi på riktigt när jag ser att Jessica Almenäs skrivit en löparbok! PANIK.

Born to run var fascinerande och jag blev så betagen att jag till och med fortsatte med Scott Jureks självbiografi efteråt – lika fascinerande. Men jag är så lättpåverkad att jag egentligen inte ska läsa andras filosofier. Efter Born to run började jag springa i skor utan dämpning och så kom min första skada till och efter Scott Jureks bok började jag fundera både på Tofu och att bli vegetarian….

Följa andras koncept har generellt funkat väldigt dåligt för mig, jag måste få stå över vila och träning när jag känner att jag är på gränsen till sliten – annars blir jag sjuk. Faktum är att jag är väldigt duktig på att känna när det skulle kunna bli sjukdom och har i flera månader nu lyckats undvika det varje gång.

Då måste jag få bromsa direkt om så bara för ett par dagar, inte ha nån vid sidan om som tror att jag är lat och peppar mig att köra på, då känner man inte idrottaren Alexandra. Har jag dålig motivation, då säger jag det inte hittar på att jag håller på att bli sjuk.

 

Nu är nästa mål Rocksjön runt på lördag, jag är såklart sugen på lika snabba ben som i lördags!

BTW det är INTE placering som räknas för mig på dessa tävlingar eller tävlingar generellt…. Ganska less på den frågan nu, vad kom du då?

Låt mig säga såhär, vinnaren i lördags, tillika min klubbkamrat Jenny har 1 SM-guld och 2 Brons på 10.000m, en 8:e och en 9:e placering på Lidingö de två senaste åren. Alltså – jag räknar tid bakom och satsar på att den ska krympa med åren. Alternativt att jag jämför mig med fjolårets tider.
Jönköping har överskott på duktiga löpar och orienteringstjejer. Placering kan man bara räkna om man vet att man har ungefär samma förutsättningar som alla andra på startlinjen.

 

Tack för mig –hej!

 

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback