Glada Jämtar och en förlängd vår

Inte för att jag någonsin fått en bekräftelse på att en surjämte finns, men är det nånting jag verkligen slås av dagligen så är det hur trevliga alla är i Jämtland!
Jag har helt seriöst inte hört ett klagomål på jobbet på 3 veckor, inte ett klagomål överhuvudtaget faktiskt, lägg där till att det är 6 grader, storm och regn ute och så kallt att jag måste cykla i skinnhandskar till jobbet i mitten på JUNI......
 
Det kanske låter hemskt men jag hade nog inte föreställt mig att man skulle ta emot mig med såhär öppna armar och framförallt inte att man helt prestigelöst skulle ta till sig min hjälp och handledning. Ingen än jag är gladare för det! :)
 
Min baksida börjar ordna till sig, men inte smärtfritt såklart då jag genomgått både stötvågsbehandlingar OCH har två gånger fått fruktansvärd akupunktur, det hade jag aldrig utsatt mig för om jag inte visste hur effektiv metoden är. Och nu vill jag bara tillbaka i fullt slag! 
Jag har en stor fruktan över att förlora den fart jag i år bevisat att jag kan hålla och har varit nere på banan och tjuvtränat fart trots den klena baksidan..... är väl ren tur att skadan inte gått upp igen..... Men vill verkligen inte förlora min snabbhet! Målet är att successivt kunna utöka sträckan jag kan hålla under 3:00-fart, just nu är den runt 200-250 m men skam den som ger sig!
 
Har skärpt till mig med styrketräningen och så måste det fortsätta. Framförallt då jag ska bestämma mig i höst om jag vill göra en satsning mot kortare lopp nästa år. 
 
Missade två lopp nu i juni som jag verkligen sett framemot, Vårruset Östersund och Offerdalsmilen som gick ikväll... men det är bara att inse att det inte varit värt det. Nu måste jag hålla fast vid den här rehaben för om två veckor väntar läger i Skäckerfjällen och sommarens sidospår att testa på det här med fjällöpning...... Första augusti springer jag Axa "Halvfjällmara" 27 km. 
 
På 4 år har jag gått från att tro att långdistans är min grej till att förstå att det är dom riktigt snabba farterna som verkligen är det.
Och jag kan se mig själv spendera betydligt fler timmar på bana och bli explosiv och snabb, eller ja, om man nu bortser från alla ofantligt tråkiga timmar man måste lägga på gymet då......... Men var sak har sitt pris, precis som att få tillbaka en hel baksida.
 
 
Löpning för hela slanten nu, ja /A
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback