Triathlon och trötta ben

En av dom allra största anledningarna till att Jönköping lockar mig tillbaka är alla träningsmänniskor jag lärt känna här nere och då framförallt alla triathleter i IKHP.

En sommar är ingen sommar utan en onsdag på Axamo. 
Nu missade jag kanske den sämsta sommaren och det innebär att jag sluppit många minuters gruvande inför att hoppa i och känna 15-gradigt vatten sippra in i våtdräkten - men också att jag inte fått all energi som dessa människor ger mig.

Hade inte tappat så mycket på simningen som jag trott, simmade 375m på 07:07 och sedan cyklade jag 11,5km på 23:16, vilket betyder kross av mitt tidigare rekord på 25:32 och därefter sprang jag 3,2km på 13:23 vilket är långt ifrån det bästa jag gjort men hade fruktansvärt cykelstumma ben och sprang med ont i magen hela varvet. 

Idag har vi cyklat långpass (75km) och jag var trött redan efter 30km. Det var som om all energi bara var borta. Fyllde på med glass och 2 stora kanelbullar vid 40km och sen lyckades jag med nöd och näppe hålla ihop sista 30. Det var liksom som om det sved i benen minsta lilla jag tryckte på... 

Fiskspan i Knaggebo

Glasstopp

Trött och hungrig, åt först min bulle - sedan Antons 😋

Imorgon ska det vara tiptop-väder här. Blir en heldag med cykling, Andrea, lite bad och vin. Älskar semester!

/A Semesterfirare

Jag har semester. Jag är i Mullsjö-Jönköpingstrakterna.
Inget kan gå fel!

Efter fika och möte på mitt "gamla" jobb imorse så började lägenhetsletandet. Fick erbjudande direkt av Wätterhem på 2st tvåor i nybyggda "Ormhuset" vid Vättern, sa att jag ville fundera och fick med kontraktsförslag hem. Superfina lägenheter med balkong ut mot Vättern - och pris därefter.
Vid närmare eftertanke måste nog nästa steg vara att ta sig ut i bostadsmarknaden. Och då behöver jag kapital, dvs ett gyllene läge att bo litet och snålt i 6-8 månader medan A är utomlands.

Två pass blev det idag. Cyklade med Anton runt Gustav Adolf i 25, sol, klarblå himmel och bara njöt av alla klöverfält och vidder. Vi cyklade upp på en höjd efter Gustav Adolf och man kunde se Vättern och Visingsö ungefär som när man ser sjöar från en fjälltopp. "Är inte det här bättre än ett fjäll då?" Försökte Anton få mig att erkänna.
Nja, men nästan... :)

Glömde fota under turen...

Dagens creepy thing är helt klart när jag la ut en annons på blocket att jag letar lägenhet i Jönköping och det direkt började sms:a och ringa (!) skumma män som fråga om jag var singel, och massa andra konstiga saker så jag fick ta bort annonsen efter bara en timme.
Vidrigt! 

Semester när den är som bäst är verkligen att få till 2 träningspass och däremellan bara ligga och dricka kaffe i en solstol, äta bär och god mat. Det är livskvalité!

Sommar!


Ut på pass 2, löpning


/A
 

27km fjäll

Underskatta aldrig ett fjäll, än mindre tre.
På ett sätt är jag besviken att jag inte klarade 3h, men vid närmare eftertanke -vad trodde jag? Har jag ens sprungit längre än 15 km i ett sträck det här året? Tror inte det.
Å andra sidan betyder det att jag kan bli hur bra som helst med mer specifik träning. Kommer dock alltid till samma fråga "vad är målet då?" Och i år är det två saker, silvermedalj (under 2:38) på Lidingö och sub 40 på Hässelbyloppet.

Men självklart gav loppet igår en stark känsla av revansch. 
Mersmak. Jag lämnar aldrig ett lopp utan att vara nöjd, därav att jag bara gjort 1 Vasalopp men 3 Lidingölopp...


Taggad innan starten :)

Jag går i mål på 3:25:18

Kanske blev jag lite kaxig av att benen var så pigga på ett triathlon jag körde utanför Sundsvall på onsdagskvällen. För 4 km asfaltslöpning och 27km över 3 fjäll är ju nästan samma sak.....

Hursomhelst 17:e dam av 220 -säger jag det tillräckligt många gånger kanske det känns bra tillslut.


Jag har nu bestämt mig. Jag flyttar till Jönköping. Tillbaka till alla mina vänner, kollegor, träningskompisar, extrafamiljer, Anton, Vättern, MullsjöSOK, IKHP, simningen, triathlon, mitt jobb, obefintlig snö, Axamo..you name it - i love it.

Tidig 30-årskris - check!

/A