Lidingöloppet 2014

Av alla lopp jag hittills testat är Lidingöloppet mitt absoluta favoritlopp!
 
Jag brukar tänka på banan som, "lite knixig men inte så farligt" som jag sa till syrran innan loppet i lördags "första milen är typ platt"......
Härmed ska jag erkänna en sak. När man inte är i form är Lidingöloppet varken knixigt eller platt! Det är:
"MEN VA??!! Ännu ett Mount Everest att bestiga?!"
 
Jag reggar ju all min träning på Funbeat, så det är lätt att ta reda på exakta träningstimmar löpning och det har de sista månaderna sett ut såhär:
 
Juli: 6h 13 min
Aug: 2h 50 min
Sep: 5:51 min
 
Varav 3 långpass över 10 km sedan midsommar......
 
15/7  19,54 km
29/7  16,42 km
16/9  16,66 km
 
Däremellan har jag joggat kortare pass och varit skadad. Jag vet knappt själv hur jag kunde springa Lidingöloppet på 2:45, men jag hade det faktiskt på känn!
 
Jag har om än inte löptränat försökt hålla igång övrig träning hela sommaren och om sanningen ska fram så låg jag 2 min under förra årets tid vid 20,7 km.
Till och med vid Abborrbacken låg jag faktiskt bra till, exakt samma tid som förra året. Därefter tappade jag 5 minuter på resterande 4 km.
Jag fick världens håll under revbenen på höger sida och kunde inte räta upp mig. Jag kunde heller inte gå för då bar inte benen mig eftersom smärtan blev för påtaglig. Jag fick alltså jogga i extremt långsam fart medan jag såg mängder med människor passera mig.
 
Jag stupade i mål och det gjorde ont överallt. Fick rida på Antons rygg till bussen och det var tur att jag hade sällskap med mig just i år för annars hade jag fått sitta där vid mål bra länge innan jag hade tagit mig nån stans.
 
Jag är helt klart nöjd med loppet! Men det finns så otroligt mycket kvar att ge! Jag är frustrerad för att jag inte fick en ärlig chans i år att visa det. Jag som hade en sån fin form i maj/juni.
Jag ska under 2.30! Det bara är så!
 
Nu börjar träningen inför nästa år - med vila :-)
 
2013 och personbästa
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback