Finalloppet 2014

Har helt klart skaffat mig ett nytt favoritlopp!
 
Finalloppet i Göteborg går uppe i Skatås otroligt fina och kuperade terräng. Ett lopp jag hörde talas om direkt när jag flyttade hit ner, mest på grund av att min fantastiska sambo har denna meritlista från loppet:
 
 
 
Pallen alla år från -95 till -03....
 
:)
 
 
Sedan min glädjespridare till klubbkompis Lisa även började prata om loppet blev jag sugen förra året. Tyvärr fick jag se klubbkompisarna åka iväg utan mig då jag hade ont i foten.
MEN i år fick jag chansen igen, tränade på hyffsat efter Lidingöloppet och kom till start. Extra roligt för mig att Anton var med och supportade. Snacka om ombytta roller!
Jag hade dessutom vilat benen 2 dagar, stod över torsdagens intervaller för att komma dit med pigga ben.
 
Jag hade inte en susning om vad som väntade. Första 10 km påminde om Lidingö med elljusspår och grusväg, små stigningar. Men efter 10 km blev det några kilometer trail bland lera, rötter, klipphällar och det var SÅ kul! Det kändes som om jag dansade fram i skogen och var bara glad och pigg!
Samma känsla som på Lidingö 2013, att benen liksom går av sig själv, man nästan flyter fram.
 
Att pricka in en sån känsla till ett lopp är MAGISKT!
 
Med 5 km kvar kom den dumma krampen under höger revben igen, men denna gång gjorde jag allt för att få bort den. Sprang med höger arm i luften, andades djupare och masserade. Med 3 km kvar hade den släppt och jag gjorde ett försök att gå om två damer - lyckades och belöningen kom inte sent därefter då Anton plötsligt stod och hejade.
 
Till min stora förvåning kom på 14:e-plats av 164 damer, på tiden 1:33:01. Jag ställde mig lite optimistiskt (trodde jag) i startgrupp 2, dvs under 95 min - men det visade sig ju vara helt rätt!
 
Jag är så otroligt nöjd verkligen, jag fick precis allt på årets sista lopp, en bra känsla, pigga ben, bra väder, fin dag med sambon och en 14:e-plats som grädde på moset.
 
På kvällen blev vi bjudna på middag hos svärföräldrarna i Mullsjö, så gott att få slå sig ner vid dukat bord efter en lång dag.
 
/A
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback