OW-simning

Kom efter alldeles för många restimmar fram till Ånge igår tack vare att pappa hämtade mig och all packning i Sundsvall. 13,5 timmar dörr till dörr!

Idag hade jag och min farbror bestämt open water-simning inför Vansbro. Vi gissade på att vattentemparaturen kanske inte skulle ligga på mer än 13-14 grader. 


Vi joggade i våtdräkterna bort till badplatsen vid ridklubben för att bli varma men när vi klev ner med fötterna kan jag säga att vi blev mycket tveksamma till om det skulle gå överhuvudtaget. 

Första hundra meterna gjorde det så ont i fötter, händer och huvud och jag simmade ofantligt snett hela tiden.
När jag tillslut fick in lite jämn takt framåt kändes det ok.
Peter fick dock kramp med ca 300 m kvar till målet och jag säger detta på blodigt allvar "testa INGET sånt här utan följebåt!" 
Farfar fick dra upp Peter som var mer eller mindre helt borta!
Jag började också vackla men försökte crawla på och räkna till 25 om och om igen.
Med 100 m kvar var det jobbigt, jag tappade räkningen konstant och väl framme kände jag efter - dvs, jag kände inte ens fötterna! Skakade rätt rejält på land och i båtturen hem till farmor och farfar. 

Totalt var turen 1,7 km fågelvägen (mätt på eniro) och temperaturen mätte farmor från båten - 12,9 grader.

Resterande dagen har jag ätit och frusit. Som tur var fick jag äta farmors gudomliga biffar och mammas knäckiga rabarberpaj - man ska vara hemma när man hittar på såna här tokerier!

Känner mig faktiskt väldigt dåsig just nu och hoppas innerligt att jag inte vaknar med halsont imorn. Det vore snöpligt. Jag kan tydligen springa 37 km med delar obanad terräng, cykla 85 km, ta ut mig totalt på två lopp allt detta inom loppet av en vecka och vara frisk som en nötkärna - men simning blir jag tydligen sjuk av direkt!

Bjuder på lite bilder, har även lagt ut lite filmer på youtube från dagen :-)

Älskar min våtdräkt!

/A 


Konstigt lopp

Igår gick det inte enligt plan alls. För det första blev starten uppskjuten och för det andra kände jag mig riktigt seg. Trots att jag och Jenny värmde upp ca 45-50 min så var det som om kroppen inte ville vakna.
Inte förrän vid 5-6 kilometer började den "grisiga" löparen i mig komma fram.
Ett "mode" där svetten sprutar, frekvensen i stegen ökar och slemmet börjat hänga runt munnen eftersom man spottar i farten typ. När den löparen kommer fram brukar farten också göra det. Plockade in två damer och lyckades knipa sista pallplatsen på tiden 44:02.
 
5 min och 17 sekunder efter Jenny som också kände att tempo saknades i kroppen. Jag slog till på personbästa på 10 km men har som sagt lite svårt att glädjas åt det när känslan inte var lätt och snabb. Dom två orden betyder mycket för mig med löpningen, tung och klumpig är en känsla man försöker jobba bort - då får tiden säga vad den vill! 
Idag har jag ont i foten...igen. Så nu blir det löpvila tills den känns bra.
 
 
Imorgon bär det av mot Medelpad. Så nästa gång vi hörs är jag där!
 
/A
 
 

OL i Hallby

Idag har det varit den absolut värsta dagen på mitt jobb sedan jag började.
Stress togs till en helt ny nivå!

Sedan jag började för 1,5 år sedan har dom borrat varje dag i huset, då dom bygger hotell både under och över vårt kontor. Men idag togs även det till en helt ny nivå då man borrade med betongborr precis under mitt rum. 
Jag höll på att få panik!

Jag ville bli klart med allt innan jag lämnade för semester. Med allt borrande, viktig dokumentation och stress inför ett viktigt möte så slutade det med näst intill hjärtklappning. Fick helt ärligt gå ut och ta luft.

Inte nog med det så blev Anton fast i rättegång med jobbet så vi kom för sent till Axamo där vi skulle vara med på OL-närtävling med Thomas.
Det var dagens räddning för mig att vi åkte iväg direkt när A kom hem. Tog allra lättaste banan, kanske för lätt men det var ren terapi att springa där i skogen och kolla på kartan.

Efter det blev jag som en ny människa! Så skönt :-)
Tänk om fler människor skulle förstå vad motion gör med våra hjärnor! 

/A 

Ps, varför blir det alltid fel på 2 saker. 1. Tidtagningen på löptävlingar och 2, om tiden råkar stämma så kan man räkna med att det ändå står fel i tidningen.....

Tydligen vann jag också ;-)