Släng skorna åt x!

När jag började med skor utan dämpning sa Anton. Lägg ner det där, det kommer bli ditt fall.
 
Igår körde stans bästa ortopedläkare tillika specialist på idrottsskador igenom hela högerbenet med ultraljud -
inte en tillstymmelse till muskelskada. Starka och hela muskler.
På med stötvåg, en helt OK smärta, känns som att tatuera sig. Ingen reaktion över musklerna. "håll i dig nu", sa han bara och tryckte stötvågen in i lårbenet.
 
....S v i i i i n o n t !
 
Fy vilken smärta, det är något där inne som inte stämmer. Är det en inklämd nerv? Nej, sa läkaren till sig själv, det kan det inte vara.
"Skelettskada...? Sannolikt..."
"Spricka eller irritation på vävnaden, ja mycket möjligt?"
 
Ja, det återstår att se. På onsdag ska jag göra MR-röntgen.
 
 
Hur jag fått detta? Som knappt tränat 6 h i veckan och dragit ner rejält på löpträningen om man jämför med föregående år.
 
 
Svaret heter benlängdsskillnad. Inte som de allra flesta har utan en medfödd ganska grav sådan, tja, hade jag inte varit så vältränad som jag är skulle jag rentutav vara låghalt.
Det ska inte hindra mig, lovade läkaren, har jag lyckats träna relativt hårt i 3 år kommer det gå bra fortsättningsvis. "Men snälla, utsätt inte dinkropp för kombinationen ASFALT och skor utan dämpning..."
 
/a
 

Bra att du får kolla upp det ordentligt nu, en gång för alla. Born to run må vara en inspirerande bok, men ack så lurig...

Alltid lär man sig någonting om sig själv och sin träning på vägen i alla fall, hos naprapaten innan i veckan: du har mest skador på vänstra sidan av kroppen va? Du vet om att du har skolios?

Jaha, där kom den förklaringen, sned rygg, är precis som benlängd ingenting att göra någonting åt, men man får väl lära sig att leva med det och kanske anpassa träningen lite efter det. Kan det vara så att Alexandror behöver bli bättre på att lyssna på sina kroppars signaler...?

Oj vilken uppsats med mestadels svammel. Kort sagt ville jag egentligen bara säga: bra att du kollar upp det och jag hoppas på snabb förbättring och att du strax är back on track igen.

Svar: Oj, shit... att ingen sagt det till dig tidigare! :O Skönt när man får svar! Jag hatar ovissheten.. Och oj vad avundsjuk jag är på de som lyckas hålla sig skadefria! Verkar så skönt! :D
Men en vacker dag så kanske........ Ja jag kämpar på, får passa på att bli grym simmare ;) Lycka till på onsdag!!!!
Alexandra Backlund

2014-08-09 // 21:45:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback