Orientering på Billingen

Så hade två års övertalning av Anton och hans familj tagit slut. 

Igår när vi stod där i skogen och jag blev tillsagd att kliva in där i fållan för få kartan och starta så kändes det fruktansvärt!
Jag kan inte säga att jag var nervös för jag visste inte vad som väntade - jag var skräckslagen!
I startfållan fick dom visa hur jag skulle hålla karta och kompass innan jag stack iväg.
In på första stigen till höger, "yes!", tänkte jag...tills jag såg att kontrollen hade fel nummer. Efter ett antal minuter omkringvirrandes med gråten i halsen tänkte jag "detta är ett skämt, vadå konditionsidrott?!?"

Sen började jag om och insåg att det finns stigar och det finns "stigar".
Lite längre fram såg jag den riktiga stigen och kontrollen var den lättaste på hela banan. Eller ja, alla mina var superlätta men med tanke på att jag inte ens orienterat i skolan så vill jag ändå se det som en bedrift att jag hittade resterande i rätt ordning och höll hög fart emellan.

Sista kontrollen och in till mål har alla samma sträckning och jag sprang allt jag hade! Sprang så fort att jag och Anton hade exakt samma tid in till mål :-)
Jag slog dam nummer 2 med 13 minuter och tyckte det var tråkigt att det tog slut så fort!

Riktigt kul! Vill likställa glädjen av att hitta rätt kontroll med att klara en bana på Boda Borg eller få en fin julklapp! Sån lycka :-) 
Längtar redan till nästa gång och hoppas att det blir redan på torsdag!

Min sambo var även helt otrolig, vilken idrottsman! Han har inte orienterat på flera år men ni vet vad man säger om 10 000 timmar.... Han sprang inte H21 för att känna på det lite, såhär efter ett par års uppehåll, men vilken otur för med nästan samma bana krossade han i den öppna klassen och höll en fart som bara de 7 bästa i H21 var i närheten av! Stolt tjej :-)

Soligt på Billingehus!

Rutinerat orienterarpar! :-) 

Ikväll väntar ett tillsynspass på Hökensås, hoppas på att få känna lite på premiärfisket själv också!
/ABillingehus

Har blivit en lång och fin dag. På plats i ett blåsigt Skövde checkade vi in oss på hotellet och åkte ner på stan där vi slog oss ner i solen på en uteservering. 

Hann sedan gå runt Hållsdammen här uppe på Billingen, vila lite på hotellet, simma några längder och basta på spat.
Känns riktigt lyxigt! Längesen vi gjorde nått sånt här och då uppskattar man det verkligen!

Som om inte allt detta vore nog så bjöd svärföräldrarna på tvårätters nyss med utsikt över hela Skövde.
Tur man är i såhär bra stämning för jag kan bara föreställa mig hur ilsken jag kommer vara när jag inte ens hittar fram till första kontrollen imorn! 

Off to Skövde!


Håll tummarna!

Gonatt :-)En fin årstid

Nu får vi igen! :-) äntligen! Nu skördar vi frukten av att inte haft nån vinter överhuvudtaget. Idag efter jobbet var det ännu en dag med 16 grader och sol och det är rena rama försommaren här nere nu!
Jag som tidigare hatat våren uppe i Norrland då den inte ens är så varm att man kan ta skinnjackan, dessutom all slask och is som ligger kvar för länge där uppe. Men i Småland, käre värld vad vackert det är! 
Det går inte att förstå om man inte upplevt det själv, det är vitsippor ÖVERALLT!

Igår åt jag första lunchen i solen med min vän Emma och det var så härligt! 

Idag styrde jag och Anton bilen mot fina Öxnehaga och sprang en kuperad 10-kilometare i slående natur. Precis sån bana jag älskar! Sa till Anton "känns som om vi åker berg- och dalbana!" Inte för att farten var så hög men benen gick liksom av sig själva, den löpkänslan lever man för!

Imorgon är jag ledig så efter min frisörtid beger vi oss mot Skövde och hotell på Billingen. Först alltså en rejäl utmaning på lördag därefter 30+60-årskalas på eftermiddagen! 

En toppenhelg på förhand - tror jag! Vi får se vad jag säger efter att ha orienterat bort mig......

Brun och fräsch! Haha ;-)