Kört på toppen

Den senaste veckan har jag kört på toppen och fått med hela isberget. 
Allt som kan krisa i livet har gjort det. Och mer om det behöver jag inte säga om det.

Berättade kort för mina närmsta kollegor och en klok sådan konstaterade "ja men är man inte i den livskrisen, så är man i en annan" :)

Foten är iallafall avsevärt bättre. Eller ja, helt bra egentligen men så har jag ju inte testat löpa än. Ska vila 10 dagar från löpning så har 2 kvar. Lördag it is. 

Med variation mellan 2 par skor, mindre asfalt och övningar för att stärka foten.
Nej. Inget lopp. Och jag är sjukt besviken och arg - men jag genomförde en massa andra lopp den här säsongen som jag är stolt över och nu laddar jag om inför triathlonläger den 22-24 november... Om jag får en plats! Hoppas!

Lagade en tand idag för första gången på ett par år. Skakade som ett barn i stolen och bad om spruta efter spruta tills halva ansiktet var förlamat. Borde kanske tagit ledigt resten av dagen - men vem har tid med det?!

Fick bittert ångra det på efterföljande bussturen till ett avstämningsmöte.
3,1 mil där jag konstant tänkte plinga för att få kliva av och spy! 
Tänkt er att hålla i ett möte med patient läkare och diverse folk efter den upplevelsen. 

Körde mitt spinningpass i vårt gym igår, svetten lackade vill jag lova! 
Blir ingen träning idag, känns som om kroppen haft det tufft idag. Behöver lugn och ro nu nån timme.

Nu börjar Gunde!Tisdagsrecept

Brukar ju aldrig blogga recept trots mitt stora matintresse, men idag gjorde jag en rätt som blev fantastiskt god såhär på en helt vanlig tisdag!

Brynde 1 gul lök, 1 charlottenlök och 2 vitlöksklyftor i smör och olivolja. Rörde sedan ner ca 2 msk mjöl, när det var tjockt tillsammans med löken redde jag ut 2 dl mjölk i under omrörning. Tillsatte sedan 3dl vispgrädde.

Lät det koka upp ett par sekunder och tillsatte sedan fina bitar av kyckling.
Lät det puttra tills kycklingen var genomkokt och smaksatte då med vinäger, svartpeppar, vitpeppar och salt. Sedan fick det sjuda i 10 minuter.
Ska serveras med massa riven parmesan. Gott!
Till detta åt vi pasta och så gjorde jag prosciutto-lindade sparrisar i ungen. Allt smälte i munnen vill jag lova. Inte ens en bild hann jag med att få till!

Sista vilodagen idag då mitt öga är så gott som bra nu, sen kör jag igång med alternativ träning från imorgon. Ser väl inte så bra ut med löptävling på lördag....... Tar beslutet imorgon. Även fast jag vet vad sjukgymnasten kommer säga....Händelserik dag

Dagen började med att jag vaknade med igensvullet öga, en vagel jag fått under ögat hade lett till kraftig infektion. 
Yes, osminkad och svullen begav det till jobbet, såklart var vår försäkringsläkare inte där.
10.00 hade jag tid för foten hos sjukgymnasten. Efter en lång undersökning av foten misstänkte han stressfraktur eller ligamentskada/inflammation i foten. Han ville inte gå vidare utan röntgen. Akutremiss till Ryhov, så det var bara att gå till jobbet - ta med datorn och åka till sjukhuset. Hann dock aldrig plocka upp nån dator för fick komma in direkt.
Ingen stressfraktur eller annan skada på skelettet som tur var :)

Nu väntar ny tid hos sjukgymnasten och voltaren tillsvidare.  
I bästa fall en inflammation som läker fort - i sämsta fall ett skadat ligament som behöver lång rehab. Tur jag börjat crawla och vi har spinningcykel hemma :)

Allt på samma gång! Och 4 2:or på bilen såklart :) man ska härdas lite varje dag ;)