Säckpipslungor i Tandådalen

Idag kan jag med glädje säga att jag vaknade till en mycket piggare kropp. 1 veckas total vila från all fysisk aktivitet, inget socker och en massa vätska krävdes det.

-5 visade termometern så utan snack om saken stack jag ut i ullunderställ, trikåer, ett tunt Bj-pannband på det och 1 km in på spåret, i dalens växlande köld hade jag redan förlorat känsel i både tår och fingrar.
Tog genast minnena tillbaka till kalla småfossingar i järnstigbyglar om vintrarna och hur man satt inne med fötterna på element efteråt och grät när värmen otäckt och stickande kom tillbaka.

Eftersom jag varken ville eller kunde utmana hälsan vid dagens pass så fick det bli lugnt, följden blev alltså att jag frös och därmed rejält. Blev inte en droppe svettig under hela passet. Hade dessutom fullt sjå med att hålla mig på benen till skillnad från min svärmor som åker fram som - ni vet den där gumman i sällskapsresan som åker ner från slalombacken i fullt ös med fullproppad brödkord på huvudet! Hejåhå, is, sönderkörda spår, skarpa kurvor hon bara kör.

Det är då det märks. Att även om jag må ha en okej teknik för att ha åkt sedan november 2011 så är det då inte på skidor jag spenderat mina barndomsdagar inte. Den där känslan jag har på en häst - även om det skulle gå år emellan att jag red den kommer jag aldrig få på skidor! 
Å andra sidan är jag stolt över att ha lärt mig något som jag kan så utan och innan som hästar och ridning. En vuxen skulle aldrig kunna komma ikapp det.. Så jag får väl stå ut med att vingla så fort spåren blir sönderkörda, isiga och göra mitt bästa.

Skönt att vara igång igen! Ser ljust ut inför 2014 ;-)Skeptisk klistervallare...

Orättvist

Förstå orättvisan av att ligga kvar i soffan och läsa när resten av kompaniet ger sig ut på skidorna i snörika Tandådalen!
Kände mig så pigg igår på vägen hit och trodde verkligen att jag var helt frisk, det var bara det att jag åt Ibuprofen igår och idag utan tabletter så har verkligheten kommit ikapp.....
Kände direkt imorse att jag inte är frisk än. Tungt beslut att ta, men jag behöver vila en dag till. Vill verkligen inte behöva börja om från början. 

Jag vill! Skidorna bara väntar ju på mig! Hoppas så innerligt att jag vaknar betydligt bättre imorgon så jag kan ta en lugn tur......

Skit i luftrören

Har oturligt nog dragit på mig nån skit i luftrören, är andfådd, hostig, har ont i halsen och i eftermiddag uppmätte jag 38,0 på termometern. Vilket alltså var orsaken till att jag kände som jag gjorde i bassängen i måndags....

Så tråkigt att vara sjuk på juldagen. Önskar verkligen att jag och Anton hade kunnat gå ner på vårt favortiställe Pipes och tagit varsin öl. 
Helt otroligt nog har vi faktiskt storstädat hela lägenheten men nu är jag helt slut... och förresten - Anton har satt upp hatthyllan och vi har fixat ordning i hallen :) blev toppenbra! 

Imorgon skulle vi fiskat men jag vill ju göra allt för att bli frisk till Sälen så A får åka ensam... Så trist! Älskar dom stunderna vi är ute på våra äventyr.
Fick ju som tur var fiska lite igår (ingen fisk dock) innan vi begav oss längre upp i Västergötland för att fira jul med Antons släkt.Tidan/Baltak